Escape Rooms

Expertises >

Escape Rooms

Met veel passie en toewijding werken we aan fysieke escape rooms in het hogere segment van de markt. Met ruim 65 escape rooms op onze naam, mogen we ons daarmee dan ook de grootste escape room ontwikkelaar van West-Europa noemen. Omdat er inmiddels zijn er ruim 1300 escape rooms in Nederland en België zijn, is onderscheidend vermogen belangrijker dan ooit.

Waar spelers acht jaar geleden nog kwamen voor het ‘puzzelen’, verwachten spelers tegenwoordig high-end ervaringen waar totaalbeleving centraal staat. Doordat we onszelf constant uitdagen om te vernieuwen en escape rooms te ontwerpen met spel-elementen die mensen nooit eerder hebben gezien of meegemaakt, staan veel van onze escape rooms in de (inter)nationale toplijsten.

Escape Rooms voor ondernemers

Wij zijn sterk gespecialiseerd in high-end escape experiences. Met een team van programmeurs, scenarioschrijvers, game-designers, project managers en sound designers, ontwerpen we volledige ervaringen en produceren we technologische puzzels, special effects en besturingssystemen. Bij het maken van iedere experience, hechten we waarde aan innovatie, onderscheidend vermogen, betrouwbaarheid en esthetiek.

Met of voor jou

Omdat iedere ervaring uniek is en iedere samenwerking er anders uit ziet, zijn al onze projecten maatwerk. Bij sommige projecten nemen we het volledige project uit handen en bij anderen ontwikkelen we samen met ondernemers, zodat we gebruik maken van de kwaliteiten van iedere partij.

Ticketprijs

Voor een uniekere ervaring kan je een hogere prijs vragen. Klinkt logisch toch? De gemiddelde standaard escape room prijs is €110,- per groep. Door het onderscheidende vermogen en afwerkingsniveau van onze escape rooms kan jij straks meer geld vragen, tot zelfs €190 per groep(!)

Return On Investment

In deze tijd is onderscheidend vermogen belangrijker dan ooit; er zijn veel escape rooms en het niveau in Nederland en België zit in de wereldwijde top. Hoge ratings zorgen voor meer boekingen en een hogere ticketprijs, zo betaalt een high-end escape room zichzelf dus sneller terug.

Helpen wij jou binnenkort met een next-level escape room?

Bel Raymond op +31 (0) 6 1466 1611

Uitgelichte Escape Room projectcasussen

Veel nieuwe en bestaande escape room ondernemers kloppen bij ons aan met verschillende vraagstukken bij het laten bouwen van een escape room. Wel hebben alle aanvragen doorgaans een gemene deler: Iedereen heeft behoefte aan iets anders, iets unieks en iets wat een ‘wauw’ geeft. Hieronder nemen we je mee in de manier waarop we deze vraagstukken hebben vertaald naar concrete projecten.

Chernobyl, Lier

 • Client: TheStart
 • Ticketprijs 4 spelers: €160,- (+ €12,50 per extra persoon)
 • Hoogste notering Escapetalk.nl: #7 uit 1370 escape room
 • Spelerswaardering: 9.7
 • Unique selling points: Lange high-end beleving, hyperrealistisch  
 • Onze rol: Ontwerp en ontwikkeling volledige spel-ervaring

TheStart is een nieuw escape room center met een ambitie waar je u tegen zegt: Starten in 2021 met drie escape rooms die direct kunnen concurreren met de top van de BeNeLux! Daarvoor was Gloeidraad natuurlijk de uitgewezen partij om deze droom te realiseren. Chernobyl was de eerste escape room die we ontwikkelden en openden en als snel na opening zagen we dat we deze belofte waar hadden gemaakt:

In een woord WAUW! Na meer dan 70 kamers gespeeld te hebben kunnen we met overtuiging zeggen dat dit een van de toppers van België is!!

– Fleur Boschman op Escaptalk, 73 escape rooms gespeeld

Corpse Inc. Baarn

 • Client: Escape Room Junkie
 • Ticketprijs 4 spelers: €149,-
 • Hoogste notering Escapetalk.nl: #9 uit 1370 escape rooms
 • Spelerswaardering: 9.6
 • Unique selling points: Beleving met role-playing 
 • Onze rol: Ontwerp en ontwikkeling volledige spel-ervaring

Escape Room Junkie uit Baarn hadden eveneens de droom om een escape room te openen. Ook zij wilden een ervaring in de top van Nederland en België, waar mensen van ver naartoe zouden willen rijden. En dat is volgens de reviews goed gelukt:

Wat een ervaring! De afwerking van de kamers, details, decoratie, etc. tot ongeloofwaardige niveau’s van detail uitgewerkt. Je komt helemaal het verhaal in en je raakt jezelf kwijt in die wereld die is neergezet. Van het begin tot het einde van die 75(!) minuten is het een filmische, spannende ervaring!!

– Castruri op escapetalk.nl, 51 escape rooms gespeeld

 •  

Inferno, Katwijk

  • Client: Timed Adventures
  • Ticketprijs 4 spelers: €129,-
  • Hoogste notering Escapetalk.nl: #15 uit 1370 escape rooms
  • Spelerswaardering: 9.5
  • Unique selling points: Beleving met acteur en water 
  • Onze rol: Ontwerp en ontwikkeling volledige spel-ervaring

  Het team van Timed Adventures werkt deels brandweer en besteden hun vrije tijd aan escape rooms. Vanuit daar groeide de droom om een eigen escape room te laten bouwen op hoog niveau rond het thema ‘brandweer’. Deze next level escape game maakt gebruik van een kleine acteursrol en een custom sprinklerinstallatie, die een volledige ruimte onder water zet!

  In 1 woord geweldig!! Wat een geweldig mooie kamer en ervaring!! Zeker 1 van mijn top kamers!!

  – Petra B. op Escapetalk.nl, 90 escape rooms gespeeld 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

  Back To Top