Productieproces

a

Conceptvorming

Ideeen vormen zich op de achterkant van een cocktail servet of bierviltje, echter een idee tot productie brengen vergt veel aandachtspunten. Met 8 jaar ervaring in het Escape Room industrie als producent weten wij als geen ander mogelijke valkuilen, zo bezitten wij ook kennis over de laatste trends in het markt. Gloeidraad is de producent met liefst 65 escape room projecten op naam, dat is de grootste in West-Europa.

Productie

Tijdens de productie kiezen we zorgvuldig de componenten en materialen voor de optimale middenweg in robuustheid en esthetiek. Onze puzzels en challenges zijn veilig, betrouwbaar en zijn zo technologisch als de context vraagt. Het team bevat game designers, sound designers, programmeurs en ingenieurs die voor elk project op maar electronica programmeren. Vervolgens komt het productiewerk samen met het werk van onze decorateurpartners en biedt het professionele uitkomst. We hebben een samenwerkingsverband met decorateurs die o.a. het prachtwerk voor de meest bekende pretparken in Europa verzorgen.

a
a

Inbouw

Dit is het moment waar alles samenkomt. Decor, puzzels, techniek wordt ingebouwd op locatie. Door nauwe samenwerking met onze partners coordineren we dit voor een optimale planning. Special Effects worden ter plekke fijngesteld voor maximaal resultaat. Ook belichting is een integraal onderdeel van het proces om een filmische beleving neer te zetten.

Playtesting en
Oplevering

Elk spelontwerp heeft verfijning nodig met echte spelers. In deze periode wordt het spel getest met playtest-groepen. Het beoogde doelgroep wordt gevraagd om eens mee te draaien met de spellen, onze game designers houden notities om zo spelonderdelen die stroef lopen van aanpassing te voorzien. Na de playtestsessies doen we samen een borrel om te proosten op dat we gezamelijk een nieuwe entertainment de markt hebben geholpen!

a
Back To Top